Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Orkla vil børsnotere Borregaard

29.08.2012 Orkla ASA kunngjorde i dag at det er sendt en søknad til Oslo Børs om at aksjene i Borregaard ASA blir tatt opp i hovedlisten og til handel på Oslo Børs. Samtidig vurderes fortsatt et mulig privat salg av selskapet, heter det i en pressemelding fra Orkla.

Borregaard har hovedkontor og de fleste fabrikkanlegg i Sarpsborg.
Borregaard har hovedkontor og de fleste fabrikkanlegg i Sarpsborg.

Søknaden til Oslo Børs er et regulatorisk krav i forkant av en potensiell børsnotering av Borregaard ASA i 4. kvartal 2012. Parallelt med forberedelsene til en potensiell børsnotering, fortsetter Orkla å vurdere et mulig privat salg av Borregaard.

Ifølge pressemeldingen har Borregaard sin virksomhet innenfor biobaserte spesialkjemikalier og har et av verdens mest avanserte bioraffinerier. Fra naturlige og fornybare råstoffer, produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier, biomaterialer og biodrivstoff som alternativer til oljebaserte produkter. Borregaard har også gode posisjoner innen tilsetningsstoffer og finkjemikalier. Selskapet har 1.100 ansatte i fabrikker og salgskontorer i 17 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika.