Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Ny distributør for Bruker Daltonics

SAMSI Instruments AS i Langesund har fra 1. juli 2012 inngått avtale med Bruker Daltonics om salg av selskapets instrumenter innen GC, GCMSMS SQ/TQ, ICPMS og LCMS.
 – Gjennom denne avtalen vil Bruker Daltonics komme mye nærmere det norske markedet – blant annet gjennom lokal service, sier Terje Aaasoldsen i SAMSI Instruments AS i en pressemelding.
   Bruker Daltonics har til nå vært representert i Sverige og Danmark gjennom Bruker Daltonics Scandinavia AB, og SAMSI Instruments AS vil samarbeide med det Stockholmbaserte selskapet også når det gjelder tidligere leveranser til Norge.
   Salget av instrumentene fra Bruker Daltonics vil foregå gjennom det nyopprettede SAMSI Instruments AS mens SAMSI AS fortsatt vil tilby service og applikasjonssupport i forhold til de fleste kjente GC-produsentene.

«Hvem er SAMSI»?
Det er stadig noen som spør om opprinnelsen til firmanavnet vårt. Er det initialene til innehaverne eller er det et konstruert navn?
   – Navnet skriver seg faktisk fra «etterdønningene» etter Napoleonskrigene, forteller Terje Aasoldsen.
   – Mange millitære deserterte fra krigshandlingene, og flere av dem havnet til slutt i Telemark- og Kragerø-området. Her fikk de seg etter hvert en liten jordlapp, og min forfar døpte gården sin for «Sans Soucie» som betyr bekymringsløs eller uten sorg. På godt norsk ble dette raskt til Samsi – som i dag er firmanavnet vårt.