Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Kjemisk bokslipp

Bøker forbindes kanskje ikke helt med «release party», men fest eller ikke: Bokhøsten innen kjemisk litteratur for leg og lærd er større enn på lenge. Tre bøker ligger og venter på deg; Svein Stølens «En cocktail av kjemikalier»,  Nils H. Fløttes «Glimt fra kjemiens og fysikkens historie» og Arvid Mostads «Alt er kjemi - men kjemi er ikke alt». Sistnevnte er å få kjøpt på Lab 11.
Forlagsbransjen er som oftest aktiv om høsten med mange nyutgivelser, men vanligvis er det de skjønnlitterære bøkene som dominerer. Det gjør de nok også i år, men også kjemisk litteratur viser muskler. Vi velger å tro at det er i anledning det internasjonale kjemiåret at hele tre forlag; Cappelen Damm, Kolofon og Universitetsforlaget gir ut kjemilitteratur som ikke bare er for den kjemisk skolerte.
   Svein Stølens «En cocktail av kjemikalier» er beregnet for alle med interesse for kjemi som omgir oss - tannpasta, vaskemidler og annet som vi ikke kan være foruten i hjemmet.
   Nils H. Fløttes «Glimt fra kjemiens og fysikkens historie» er kanskje mer myntet på studenter og ansatte ved universiteter og høgskoler, men også elever i den videregående skolen (og lærerne...) kan h anytte av Fløttes glimt fra fysikk og kjemi.
   Arvid Mostads «Alt er kjemi - men kjemi er ikke alt» er bsert på artikler som Mostad gjennom mange år har publisert i Kjemi - til stor glede for både yrkeskjemikere, lærere og elever som her har fått et innblikk i grunnstoffenes verden fra en litt annen vinkel enn hva en finner i lærebøkene.