Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Utstilling i Oslo: Kjemi i livet

I perioden 20. juni til 4. juli 2011 kunne Osloborgere og besøkende se utstillingen «Kjemi i livet» og lære litt mer om kjemi og hvilken innvirkning fagfeltet har på livene våre. Mange stoppet opp og studerte dagliglivets kjemi.
Utstilling på Rådhusplassen føyer seg inn i rekken av andre tilsvarende utstillinger, men det er ikke så ofte at kjemi har vært tema. Utstillingen, som er en del av Kjemiåret 2011 viste at vårt moderne samfunn er bygget på kunnskap om kjemi, og at både fortidens og fremtidens velferdsutvikling avhenger av kjemisk kunnskap.
   Jern- og bronsealderen var for eksempel kjemiske revolusjoner som førte til enorm velstandsvekst for menneskeheten, ved at mennesket gjennom utprøving og erfaring lærte seg å håndtere stoffene i naturen. 

Kjemiker
Utstillingen ble åpnet av Oslos finansbyråd Kristin Vinje, som selv har doktorgrad i kjemi - nærmere bestemt innen zeolitter. I åpningstalen sa hun blant annet: – Det er dessuten utrolig mange ulike karriereveier å gå med en god kunnskapsbase om kjemi.