Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Sikkerhet i laboratoriet

Innlysende, ikke sant? Arbeid med kjemikalier og annet i laboratoriet må utføres med forsiktighet, og det er jo noe alle er drillet i og kan – eller ikke? VWR samlet et stort antall interesserte på Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo til fagdag, og snart står Bergen og Trondheim for tur.
Korrekt skrukork - eller plastbelagt glass som hindrer søl om glasset skulle bli knust? Mye hendig som bedrer sikkerheten i laboratoriet.
Korrekt skrukork - eller plastbelagt glass som hindrer søl om glasset skulle bli knust? Mye hendig som bedrer sikkerheten i laboratoriet.
Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Det blir som med en vanskelig tekst. Vi forstår i grove trekk hva det går ut på, men detaljene mangler. Det var nok et bedre grep om detaljene som lokket en hærskare kjemikere til Aud. 1 da VWR inviterte til fagdag rundt sikkerhet i laboratoriet.
   Det viser seg at også innen dette feltet har det skjedd en utvikling – ikke minst innen sikkerhetsutstyr, og foredragsholderne kom alle fra kjente merkevarehus som Ansell Healthcare Europe, DuPont, Duran Group og Merck.
   For riktig å få søvnen ut av øynene, startet dagen med knallforelesning ved Øystein Foss (UiO). Selv om Foss vanligvis underholder et yngre publikum, virket det som også mer modne kjemikere satte pris på kjemiske spillopper.
   VWR hadde videre satt sammen et program som blant annet tok for seg kjemikaliebehandling og oppbevaring, verneutstyr og sikker bruk av glass i laboratoriet.
   Som nevnt står Bergen og Trondheim for tur før jul, og suksessen gjentas også i Oslo i 2010.