Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Samsi ny PE-forhandler

Samarbeidsavtalen kom på plass 1. mars 2009, og med dette kan Langesund-bedriften kalle seg offisiell PerkinElmer-distributør i Norge. Bakgrunnen er blant annet at PerkinElmer sentralt har besluttet å heretter selge produktene sine både gjennom egne og alternative kanaler.
Samtlige ansatte i Samsi har et forhold til Perkin Elmer – enten som tidligere bruker eller som tidligere ansatt.
   – Dette er en stor milepel i Samsis ti år lange historie, sier Terje Aasoldsen som heretter vil tilby PerkinElmer-instrumenter primært mot industrielle kunder hvor selskapet har det største nedslagsfeltet.
   – Hovedvekten av innsatsen vår vil ligge innenfor kromatografiprodukter, men vi vil selvsagt også bistå ved kjøp av andre PerkinElmer-produkter – for øvrig i nært samarbeid med PerkinElmers kontor i Oslo, sier Aasoldsen som er på Pittcon i Chicago, IL, USA for å få med seg de siste nyhetene – både hos PerkinElmer og hos andre leverandører.

Mange nyheter
De siste fire år har PerkinElmer satset tungt innen kromatografi, og en har blant annet lansert to nye gasskromatografer – Clarus 600 og Clarus 400 – sammen med tre nye MS-modeller. Også innen headspace har PerkinElmer utviklet nye produkter for å beholde markedsposisjonen. Headspace Trap gjør det mulig å komme betydelig lenger ned i deteksjonsgrense, og det er også lansert to nye termiske desorbere (ATD).
   – PerkinElmer har dermed en meget stor bredde innen kromatografiprodukter, sier Aasoldsen som legger til at instrumentprodusenten også har satset HPLC og lansert en helt ny LC-serie med navn 275HiRes High Resolution LC.
   Samsi representerer også Gerstel i Norge, og Aasoldsen lover mange interessante kombinasjoner av analyseinstrumenter fra PE og analyseroboter fra Gerstel for å bedre arbeidsflyten på laboratoriet.