Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Energiministeren knytter til seg energistudenter

På oppfordring fra Olje- og energidepartementet, setter NTNU/SINTEF ned ei arbeidsgruppe med masterstudenter og doktorgradsstudenter innenfor feltet energi og miljø. Gruppa skal spille inn ufiltrerte og kreative tanker til departementet om hvordan energi- og klimautfordringene kan håndteres.
Geysir på Island - eksempel på geotermisk energi. (Foto: Kjemi)
Geysir på Island - eksempel på geotermisk energi. (Foto: Kjemi)
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen lanserte forslaget om ei slik arbeidsgruppe da han besøkte NTNU og SINTEF 12. februar 2009, og professor Arne M. Bredesen takket umiddelbart ja til forslaget på vegne av de to institusjonene.
   Departementet ønsker seg innspill fra masterstudenter og doktorgradsstudenter som er eller vil være tilknyttet de nylig utvalgte nasjonale Forskningssentrene for miljøvennlig energi (FME). Håper å få med to studenter fra hver av de åtte sentrene.
   Studentene vil bli invitert til Olje- og energidepartementet for å holde en presentasjon for statsråden sensommeren 2009. Gruppa skal også bidra til å skape et nettverk mellom master- og doktorgradsstipendiater under FME-ordningen.
   Departementet har bedt om at NTNU/SINTEF koordinerer den videre organiseringen av dette arbeidet i samarbeid med Forskningsrådet og Olje- og energidepartementet.