Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Nycomed feiret 135 år

Fredag 6. februar 2009 feiret Nycomed sin 135. fødselsdag. Tallet er ikke spesielt rundt, men Nycomed synes det er viktig å feire 135 år med sammenhengende farmasøytisk industrivirksomhet i Norge. Det som begynte forsiktig i Oslo i 1874 er nå en verdensomspennende virksomhet med aktivitet i mer enn 50 land og cirka 12.000 medarbeidere.
For Nycomed er det særlig tilfredsstillende at fabrikkene i Asker og på Elverum ligger i fremste rekke når det gjelder avansert produksjonsteknologi. Produksjonen er så effektiv og lønnsom at det ikke har vært aktuelt å flytte virksomheten til lavkostland, heter det i en pressemelding fra selskapet. Fabrikken i Asker er dessuten kompetansesenter for all produksjon av kalsiumtabletter i Nycomed-konsernet.
   135-åringen er blant annet kjent for legemidler som Globoid, Rhinox, Zymelin, Nycoplus, Zycomb, Albyl-E, Levaxin, Marevan og Circadin. Globoid ble første gang produsert i 1913 og finnes fortsatt på det norske markedet.
   Feiringen av den 135. fødselsdagen skjedde på Clarion Hotel på Gardermoen, og så godt som samtlige 470 medarbeidere var samlet til feiring. Helt uten fag ble det ikke, for formiddagen ble også benyttet til å fokusere på konsernets nye kjerneverdier. Den norske delen av Nycomed har i mange år hatt sitt eget sett med verdier. Nå skal all virksomhet i mer enn 50 land styres ut fra fire felles kjerneverdier, som skal danne grunnlaget for en felles bedriftskultur for Nycomed over hele verden.
   Adm. direktør Per S. Thoresen har vært en pådriver i verdiarbeidet i Norge, og under hans ledelse har verdiene gjennomsyret hverdagen i Nycomed. Nå ser han og kollegene i Nycomed frem til å arbeide aktivt med de nye verdiene. Thoresen er opptatt av at verdiene er en støtte for medarbeiderne når de skal velge riktige løsninger og ikke la seg friste til å ta snarveier for å sikre kortsiktig gevinst.
   – Verdiene gir oss noe å samles om. De gir identitetsfølelse og engasjementet, styrker organisasjonen og bidrar til faglig kvalitet. Verdiene er et tydelig signal, både internt og ekstern, om hva vi står for, sier Per S. Thoresen i pressemeldingen.